2013. január 2., szerda

Megjelent az OpenERP 7.0!

Az újév első bejegyzése természetesen nem is szólhat másról, mint hogy megjelent az OpenERP 7.0-ás verziója. A közzététel napja (stílusosan) 2012-12-21 volt, ekkor vált elérhetővé az új tartalom az openerp.com-on. A változások méretére és minőségére jellemző, hogy az OpenERP sorrysap.com címről is az openerp.com-ot tette elérhetővé, egyértelmű üzenetként, hogy most már az OpenERP-t is a legnagyobbak között kell számon tartani. 

Az új honlap nagyon ötletes, minden regisztráció és sallang nélkül rögtön egy demo 7.0-ás rendszert tesztelhetünk. A szokásos menüpontokat a jobb alsó sarokba száműzték, teret adva magának a rendszernek. Érdemes kis időt eltölteni vele, mert hihetetlenül kényelmes és ergonomikus lett az új felhasználói felület. Ahol csak lehetett szakítottak a régi felfogású elrendezésekkel és folyamtokkal - ami inkább az adatbázis elvűséget hordozta és az elrendezés is adatbázis elveket szolgált - és ahhoz a képhez igazították, ami a felhasználó számára a legelfogadhatóbb. Ez a leglátványosabban talán a bizonylatoknál jelenik meg, ami most látványra is olyan lett, mintha egy A4-es papírra dolgoznánk. 



Szintén markáns és jó újítás a szociális és kommunikációs elemek megjelenése. Ahol lehet, a felhasználókat kis fényképekkel azonosítja (pl projektek és projekt feladatok), és hozzászólhatunk az egyes munkafolyamatokhoz, bizonylatokhoz. Ez a "commentes" megoldás már bizonyított a közösségi oldalakon, ésszerű volt a megoldás átemelése az OpenERP-be. Ezzel sokkal életszerűbb, kényelmesebb, könnyebben átlátható lett. Javaslom, hogy mindenki próbálgassa egy kicsit. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése